R. Moldova, locul 81 în lume într-un clasament privind libertatea de informare

Moldova ocupă locul 81 în lume în clasamentul pentru anul 2018 privind „Libertatea de informare”, realizat de către Organizaţia „Reporteri fără Frontiere”, cu o treaptă mai jos faţă de anul trecut.

Foto: democracy.md

Pe primele poziţii în acelaşi top ce cuprinde 180 de state sunt Norvegia, Suedia şi Olanda, iar pe ultimele – Eritreea şi Coreea de Nord. Scorul acordat ţărilor este între 0 (zero) şi 100 de puncte, zero fiind cel mai bun.

„Diversificată, dar extrem de polarizată, peisajul mediatic al Moldovei este o imagine a unei ţări marcate de instabilitate politică cronică şi influenţa sufocantă a oligarhilor. Linia editorială a mass-media importantă este strâns legată de interesele politice sau economice ale proprietarilor lor. Independenţa redacţiilor şi transparenţa proprietăţii mass-media sunt provocări-cheie. Într-un climat de război informaţional agravat de criza ucraineană, lipsa de independenţă a autorităţii de reglementare pentru radiodifuziune şi excesele „luptei împotriva propagandei” continuă să provoace îngrijorare”, este concluzia raportului Organizaţiei „Reporteri fără Frontiere” cu referire la Republica Moldova.

În anul 2013, de exemplu, Republica Moldova ocupa locul 55 în acelaşi top, iar în 2016 coborâse pe 76. România ocupă locul 44, Ucraina – 101, iar Federaţia Rusă este pe locul 148.

Radio MoldovaCategorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.