Igor Munteanu a ales „barca” parlamentară a lui Năstase

Deputatul Igor Munteanu, reprezentant al societății civile în blocul electoral ACUM, afirmă că în legislativ va face parte din fracțiunea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Anunțul a fost făcut la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Igor Munteanu. Foto: europalibera.org

„Eu am decis să fiu în fracțiunea Platforma DA. Acest lucru a fost determinat de faptul că în campania electorală pe circumscripția, unde am avut un efort deosebit, am fost ajutat de ambele echipe, dar „chimia” care s-a întâmplat pe parcursul acestei campanii m-a determinat să iau această decizie”, spune Igor Munteanu.

Potrivit lui, conceptul de bază al blocului este ideea de unitate și predictibilitate a acțiunilor viitoare.. „Semnând acest acord de colaborare dintre cele două formațiuni constitutive, blocul politic ACUM este sigur că la următoarele alegeri locale se va lucra împreună pe o strategie și pe criterii de selectare a consilierilor și primarilor ceea ce înseamnă o responsabilitate deosebită față de oamenii cu care s-a lucrat în alegerile parlamentare și față de ideea de evoluție, dezvoltare politică a ambelor partide”, spune Igor Munteanu.

Analistul politic Anatol Țăranu consideră că formarea a două fracțiuni de către blocul ACUM era o decizie firească având în vedere arhitectura acestui bloc.

„Eu nu aș vorbi despre un divorț politic sau despre o scindare dramatică a blocului ACUM, n-are de unde. Blocul ACUM a acumulat un anumit capital politic în aceste alegeri și ar fi o manifestare de lipsă de pragmatism ca acest capital politic să fie irosit în van”, a menționat analistul.

„Există și anumite avantaje ale faptului că s-au divizat în două fracțiuni. Chiar și din punct de vedere tehnic. Totodată, această încercare de a sublinia foarte tranșant și cu o deosebită pregnanță că păstrează unitatea trădează cumva niște temeri că nu totul este în regulă”, a spus Anatol Țăranu.

Marți, 26 martie, deputații din blocul electoral ACUM au anunțat constituirea Blocului politic ACUM, în contextul în care existența juridică a Blocului electoral ACUM a încetat. Blocul va fi format din două fracțiuni parlamentare: PAS și Platforma DA, conduse de Maia Sandu și, respectiv, Andrei Năstase. În componența fracțiunilor vor intra membrii celor două partide și deputații neafiliați de pe listele ACUM.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.