Liderul PLDM despre migrația deputaților: „Migrație buzunară, nu doctrinară”

Este o problemă gravă când în Parlamentul R. Moldova acced persoane care nici pe departe nu ar trebui să aibă titulatura de deputat. Declarația a fost făcută astăzi de către președintelui liberal-democrat și fostul președinte al fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, în cadrul unei mese rotunde.

pldm.md

În context, liderul PLDM a venit cu un îndemn către deputații care au acces în Parlament după alegerile din 24 februarie.

„Pe parcursul anilor ne-am convins că deputații care ajung în Parlament nici pe departe nu încearcă și din interior să rezolve această problemă. În legislatura trecută, eu personal am elaborat un Cod de Etică și Integritate al deputaților. Acest Cod care a fost avizat de către experții străini și prezentat în prima lectură, nu a mai fost supus votului. El se prăfuiește undeva prin sertarele de la Parlament. Aș avea o rugăminte către deputații care au acces în Parlament – să revină la acest Cod de Etică. În el se conțin și aceste criterii despre care discutăm astăzi. Pe de altă parte, în prima lectură a fost adoptat Codul Parlamentar care va înlocui actualul Regulament al Legislativului. În acest document s-au introdus câteva articole care vizează domeniul integrității și eticii, însă sunt foarte departe de ceea ce prevedea Codul de Etică și Integritate”, a spus  Deliu.

Referindu-se la migrația politică a deputaților din Legislatura a XXI-a, fostul președinte al fracțiunii parlamentare a PLDM a spus că această poate fi numită „migrație buzunară și nu migrație doctrinară”.

În cadrul mesei rotunde „Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a: deficiențe de integritate”, organizată de Inițiativa Civică „Pentru un Parlament Curat 2019”, au fost prezentate rezultatele monitorizării de către ICPC a candidaților la alegerile parlamentare din 24 februarie a.c. Totodată, participanții au discutat despre problemele de integritate, semnalate și documentate de jurnaliștii de investigație, dar și măsurile care urmează a fi întreprinse pentru a asigura integritatea persoanelor care dețin funcții de demnitate publică etc.Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.