Maia Sandu: Va urma o luptă grea dacă ACUM nu va reuși să aibă un Guvern minoritar

Copreședinta Blocului politic ACUM, Maia Sandu, susține că formațiunea vine să-și asume responsabilitatea în cadrul unui Guvern minoritar pentru ca să nu se ajungă la alegeri anticipate. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate mai spune că va urma o luptă grea în continuare, în situația în care oferta Blocului nu va fi acceptată de alți membri ai Parlamentului și dacă ACUM nu va reuși să aibă un Guvern minoritar ca să schimbe lucrurile imediat, așa cum își dorește foarte mult.

Maia Sandu. Foto: tribuna.md

„Soluția pe care o oferim noi este să alegem președintele Parlamentului din rândul membrilor Blocului ACUM, să votăm un șir de legi care să asigure eliberarea instituțiilor statului sau, cel puțin, să înceapă acest proces de eliberare a instituțiilor statului și Blocul ACUM vine să-și asume responsabilitatea în cadrul unui Guvern minoritar pentru ca să nu se ajungă la alegeri anticipate. Și noi, dacă vorbim despre un Guvern minoritar, vorbim despre lucruri foarte concrete pe care putem să le facem, și anume: să evităm o criză economică și socială, dacă doriți, să restabilim urgent relațiile cu partenerii externi și să obținem resurse financiare importante de care este nevoie pentru ca să se onoreze plățile către cetățeni”, a notat Maia Sandu.

Președinta PAS a menționat că există suficiente experiențe în lume, unde guverne minoritare au supraviețuit și au făcut lucruri importante. Și în situația în care suntem noi, suntem într-o situație de impas, asta este soluția pe care noi o oferim. Ne asumăm toate riscurile, pornind de la situația dezastruoasă pe care a lăsat-o Partidul Democrat atunci când a făcut angajamente pe care nu are bani cu care să le acopere, pentru că avem un buget pentru 2019 care nu este realist, cu un deficit de 5,7 miliarde de lei, în care cele mai multe surse de finanțare nu sunt realiste, pentru că cel puțin două miliarde se presupune că vor veni din surse externe. Haideți să ne amintim că această guvernare în ultimii doi ani de zile practic nu a putut să obțină nicio sursă externă de finanțare”, susține politiciana.

Cât ține de numărul de fracțiuni parlamentare formate de ACUM, Maia Sandu a declarat că PAS și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr sunt două partide politice separate, așa cum au fost și înainte de alegeri, care au mers într-un bloc comun, au rămas două partide politice distincte și după alegeri și merg într-un bloc comun.

„Nu s-a schimbat nimic. Discuția acesta în jurul numărului de fracțiuni este una artificială și o să vedeți peste tot. Și în Europa, acolo unde există anumite modele de alianțe, formațiuni în Parlament, oricum partidele nu-și pierd identitatea. Dacă o să ajungem într-o zi să discutăm fuzionarea partidelor, o să fie alt lucru, dar altfel toată această discuție în jurul numărului de fracțiuni este speculativă”, a mai spus Maia Sandu.



Categorii:Politică

Etichete:

3 răspunsuri

  1. ma doare direct in sula cu cine aveti voi de luptat! in tara trebuie sa fie pace si sa continuie reparatia drumurilor si majorarea salariilor si pensiilor!

    Apreciază

  2. Fa Maie, da-ti doua palme! Daca lumea era sa vrea sa guvernezi tu, era sa te voteze vreo 70%! Da tu le stai in gat la oameni! Esti o matahala proasta

    Apreciază

  3. Hai nu o mai face pe eroina! Nu e nimic de capul tau, nu ai facut si nici nu faci nimic util pentru tara!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.