„Producătorul” Dodon anunță un nou film documentar despre Moldova

Președintele Igor Dodon a desfășurat astăzi o ședință de lucru cu privire la realizarea, sub egida președintelui R. Moldova, a unui film documentar despre eliberarea Moldovei de sub ocupația germano-fascistă, în contextul marcării în anul curent a celei de-a 75-a aniversări de la „eliberarea Moldovei de cotropitorii naziști”.

fb.com/dodon.igor

Dodon a scris pe Facebook că filmul va fi bazat pe materiale video inedite din arhivele fostelor țări URSS, precum și a altor state. Premiera filmului este preconizată pentru data de 24 august – „ziua eliberării Chișinăului” în cadrul operațiunii Iași-Chișinău.

„Sunt convins că filmul va contribui la cultivarea spiritului patriotic în rândul cetățenilor, va fi perceput pozitiv de către societate și va înregistra o audiență maximă.

Reiterez faptul că avem o Patrie pe care trebuie s-o iubim, s-o protejăm și să-i cunoaștem trecutul istoric”, a scris Dodon

Șeful statului reamintește, că în acest an, sub patronajul președintelui țării, pe tot teritoriul R. Moldova, este în plină desfășurare un plan de acțiuni cu prilejul marcării a 75 de ani de la „eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”. Planul include organizarea unor manifestații festive în fiecare oraș, eliberarea căruia este marcată în anul curent, renovarea monumentelor militare, elaborarea publicațiilor științifice și jurnalistice, vizitarea la domiciliu a veteranilor din toată țara.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.