Filip a pus țara la cale cu omul lui Trump

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA în R. Moldova, Derek J. Hogan. Oficialii au discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale în diverse domenii de interes comun.

Derek J. Hogan și Pavel Filip. Foto: gov.md

Pavel Filip a menționat că R. Moldova acordă o atenție deosebită cooperării bilaterale, iar SUA este un partener strategic al țării noastre. Premierul a exprimat recunoștință pentru sprijinul constant acordat de SUA în implementarea reformelor democratice și structurale și în consolidarea capacităților instituționale.

Interlocutorii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind situația post-electorală din R. Moldova, menționând că partidele care au acces în Parlament trebuie să dea dovadă de maturitate politică și să conlucreze pentru formarea într-un mod cât mai transparent a Guvernului, care să aibă în prim plan interesul cetățenilor.

Pavel Filip și Derek J. Hogan au discutat și despre continuarea programului cu FMI, implementarea reformei administrației publice locale și extinderea colaborării comercial-economice dintre părți. În aprilie curent, la Chișinău va sosi o misiune a oamenilor de afaceri americani, interesați să investească în special în domeniile industriei, agriculturii, tehnologiei informației și comunicațiilor și turismului. Totodată, la finele lunii aprilie, R. Moldova va fi vizitată și de o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii.

Premierul Pavel Filip a subliniat importanța valorificării dialogului strategic RM-SUA, precizând că R. Moldova contează în continuare pe susținerea și asistența SUA pentru asigurarea dezvoltării durabile a țării în baza valorilor occidentale.Categorii:Politică

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. sustinerea SUA pentru PDM imi da sperante intr-un viitor prosper pentru Moldova!

    Apreciază

  2. si toto datorita lui Plaha acela cind si cauti se vede cu americanii

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.