R. Moldova trece duminică la ora de vară

R. Moldova va trece duminică, 31 martie curent la ora de vară. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2.00, acele ceasornicelor vor fi date cu o oră înainte.

Foto: legendsofthenight.wordpress.com

Potrivit executivului, decizia a fost luată în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU. Trecerea la timpul de vară se va face concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat la începutul acestei săptămâni că până în luna aprilie curent, fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să comunice dacă intenționează să aplice în mod permanent ora de vară sau cea de iarnă. Republica Moldova va adopta aceeași poziție ca și țările din Uniunea Europeană.

În anul 2018, Comisia Europeană a organizat o consultare publică pe acest subiect, la care 84% dintre europeni au răspuns în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei.

Medicii afirmă că schimbarea orei poate cauza un disconfort și anxietate din cauza modificării ritmului biologic al organismului. Conform specialiștilor, oamenii au nevoie de aproximativ una-două săptămâni pentru a se adapta la ora de iarnă.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.