Comrat: Tot mai mulți studenți se înscriu la cursuri în limba română

Tot mai mulţi studenţi de la Universitatea de Stat din Comrat se înscriu la cursuri în română, după ce acum 5 ani în cadrul instituţiei a fost deschis un centru de informare al României şi un lectorat de limbă română.

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Ambasadorul român la Chişinău a ţinut vineri, 29 martie, o prelegere la universitatea din Comrat şi i-a informat pe studenţi despre programele finanţate de guvernul de la Bucureşti, inclusiv şcolile de vară pentru românii de pretutindeni.

Ambasadorul României a făcut o donaţie de carte în limba română centrului de informare, unde predau mai mulţi profesori din România. Daniel Ioniţă spune că este important ca studenţii găgăuzi să-şi păstreze identitatea.

„Cred că este extrem de important ca toţi cei din autonomia găgăuză să vorbească limba română cum de altfel este extrem de important să-şi vorbească limba maternă. Doar în felul acesta îşi sporesc şansele să obţină şi locuri de muncă mai bune, să-şi păstreze şi identitatea, să se promoveze pe sine ca persoane şi să aibă acces prin limbile respective la mai multe culturi”, a spus Daniel Ioniţă.

Diplomatul a mai menţionat că Agenţia Română de Dezvoltare RoAid va finanţa modernizarea spitalului din Comrat cu peste 250 de mii de euro.

trm.mdCategorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.