Ucraina îşi alege astăzi președintele

Astăzi, 31 martie, în Ucraina au loc alegeri prezidenţiale. La aceste alegeri s-a înscris un număr record de candidaţi, în istoria Ucrainei – 39. Toate secţiile de vot s-au deschis la ora 8:00.

Iniţial s-au înregistrat 44 de candidaţi, însă 5 s-au retras din cursă în ultima săptămână dinainte de alegeri.

În total au fost deschise 29.888 de secţii de votare pe tot teritoriul ţării, cu excepţia Crimeei anexate şi a teritoriilor ocupate din regiunile Doneţk şi Lugansk. Pentru aceste alegeri s-au tipărit peste 30,4 milioane de buletine de vot.

De altfel, au fost constituite 101 secţii de votare în străinătate. Cele mai multe dintre ele au fost deschise în Germania – 5 la număr, câte 4 în SUA, Polonia, Italia, câte 3 în Canada, Spania şi Turcia.

De menţionat că cetăţenii Ucrainei nu vor putea vota pe teritoriul Federaţiei Ruse, toate cele 5 secţii de vot create în 2012 fiind eliminate.

Potrivit legii, alegerile prezidenţiale din Ucraina se desfăşoară în două runde. Dacă în prima rundă din 31 martie unul dintre candidaţi primeşte mai mult de 50% din voturile exprimate, el este declarat câştigător. În caz contrar, se un al doilea tur, în care participă doi candidaţi care au obţinut cel mai mare număr de voturi în prima rundă. A doua rund ar trebui să aibă loc, dacă este necesar, pe 21 aprilie.Categorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.