Blocul ACUM pune piciorul în prag: nu va participa la negocierile cu PDM și PSRM, inițiate de Dodon

Deputații blocului politic ACUM nu vor participa la negocierile comune cu reprezentanții Partidului Democrat (PDM) și ai Partidului Socialiştilor (PSRM), preconizate de Președintele Igor Dodon pentru marți, 2 aprilie.

Potrivit Infotag, luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, unul dintre liderii blocului, președintele fracțiunii Platforma DA, Andrei Năstase, a declarat că „ACUM nu va participa niciodată la niciun fel de consultări cu actuala conducere a PDM, deoarece acest clan se face responsabil de capturarea statului, de izolarea externă a republicii și de subminarea economiei sale”.

Politicianul de opoziţie a menţionat că „inițierea negocierilor trilaterale de către Președinte, precum și amânarea şedinţei constitutive a Parlamentului pe o perioadă nedeterminată creează o atmosferă de incertitudine”.

„Blocul ACUM constată cu regret că procesul de alegere a conducerii Parlamentului este tergiversat artificial, creând astfel impedimente pentru aprobarea pachetului de legi antioligarhice, înregistrate de către bloc la Secretariatul legislativului”, a spus Năstase.

El a fost susținut de un alt lider al blocului, Maia Sandu, care a menționat că „ACUM nu are ce discuta cu conducerea PDM, care se face responsabilă de capturarea instituțiilor statului, de sărăcia totală din republică și de exodul masiv al populației în străinătate”.

…DAR A INVITAT LA DIALOG TOŢI DEPUTAŢII „CARE NU SUNT CONTROLAŢI DE REGIM”

Blocul politic ACUM i-a invitat pe toţi deputaţii „care nu sunt controlaţi de regimul oligarhic” să vină la discuţii în Parlament marţi, la ora 10.00.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, unul dintre liderii blocului, Andrei Năstase, care a menţionat că „ACUM insistă în continuare pe faptul că deoligarhizarea instituţiilor statului este condiţia primordială pentru întoarcerea încrederii cetăţenilor în republică”.

„De aceea, discutarea și adoptarea în regim de urgenţă a pachetului de inițiative legislative antioligarhice sunt prioritare pentru deputați. Insistăm să purtăm discuții constructive despre îmbunătățirea, aprobarea și aplicarea ulterioară a acestor inițiative în practică”, a spus politicianul de opoziţie.

Președinta PAS, care face parte și din blocul ACUM, Maia Sandu, a menționat că „principala problemă este statul și instituțiile capturate de oligarhi, care nu își pot îndeplini rolul important din cauza situației actuale”.

„Îndemnăm toţi deputații care nu sunt controlați de regim să participe la dialog pentru a aproba cât mai curând posibil pachetul de inițiative propus de bloc”, a spus Sandu.

Comentând posibilitatea venirii conducerii PDM la negocieri, Sandu a menționat că „invitația se referă doar la deputații care nu au legătură cu regimul, dar dacă reprezentanții oligarhilor totuşi vor veni, ei vor fi invitaţi cu respect să plece”.

În același timp, Năstase a menționat că „va accepta cu bucurie situația dacă deputații aleși pe listele Partidului Democrat și ai altor partide vor decide să se elibereze de controlul lui Plahotniuc, de aceea, oricine vrea schimbare în bine poate participa la dialog”.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. ACUM dau cu piciorul in cetateni… curve politice!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.