Ghelici: În caz de anticipate, oamenii vor vota partide extraparlamentare

Președintele Asociației obștești „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, susține că, în urma întâlnirilor și discuțiilor cu oamenii, membri ai Asociației și nu doar, a ajuns la concluzia că aceștia nu își doresc alegeri anticipate. Potrivit activistului, majoritatea spun că, dacă deputații nu vor ajunge la un compromis și vor fi anunțate alegerilor anticipate, atunci unii alegătorii nu vor merge la secțiile de vot, iar alții, în semn de protest, vor vota partide extraparlamentare.

Fiodor Ghelici. Captură video: privesc.eu

Într-o conferință de presă la IPN, Fiodor Ghelici a menționat că, dacă vor fi alegeri anticipate, niciun partid nu va obține majoritate pentru a forma Guvernul. El a recomandat partidelor parlamentare să meargă la întrevederea anunțată de președintele Igor Dodon pentru 2 aprilie, dar a menționat că ar fi fost bine dacă era invitat și Partidul Șor. Activistul mai spune că deputații trebuie, în regim de urgență, să decidă învestirea Guvernului.

„Dacă nu veți demonstra că sunteți capabili să formați o coaliție și, în următorii patru ani, să lucrați fără ambiții personale și să arătați lumii întregi că în Moldova au venit la putere oameni deștepți și pragmatici, profesioniști, oameni care au ca prioritate interesele țării, vă compătimesc”, a spus Fiodor Ghelici.

În opinia sa, nu se teme de anticipate Partidul Șor, care ar acumula mai multe voturi datorită „încrederii pe care o inspiră oamenilor prin acțiunile concrete pe care le desfășoară”. Potrivit activistului, de alegeri anticipate nu se teme nici Partidul Democrat, deoarece a obținut încrederea pensionarilor ca urmare a alocării ajutoarelor financiare de Anul Nou și Paști.

Președintele Asociației obștești „Moldova mea” a mai spus că oamenii sunt dezamăgiți de președintele Igor Dodon. Timp de doi ani, de când e președinte, nu a făcut nimic pentru ei, iar Partidul Socialiștilor a avut de pierdut cel mai mult, afirmă Fiodor Ghelici. Potrivit activistului, dezamăgiți sunt și politicienii ruși, care au așteptat ca PSRM să obțină majoritate parlamentară, lucru care nu s-au întâmplat și, ca urmare, „l-au șters pe Igor Dodon din lista persoanelor de încredere”.

Asociația obștească „Moldova mea” are peste 700 de membri.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.