Peste 690 de mii de persoane vor primi pensiile indexate cu 5,3%, de la 1 aprilie

De la 1 aprilie a.c., după aprobarea modificării formulei de indexare a pensiilor, peste 690 mii de persoane vor primi pensii indexate cu 5,3%.

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Potrivit unui comunicat al Guvernului, citat de Radio Chișinău, conform noii formule acestea sunt indexate în conformitate cu media creşterii preţurilor pentru ultimii trei ani, spre deosebire de formula de până acum, care lua în calcul doar creşterea preţurilor pentru anul precedent. Astfel, suma indexării va aproape 2 ori mai mare decât după formula veche.

Circa 610 mii de persoane care au o pensie până la 2 mii de lei și beneficiarii alocațiilor sociale de stat vor primi de Paști un suport financiar unic de 600 de lei. Majoritatea – peste 400 de mii – sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă, iar ceilalți primesc pensii de dizabilitate, pensii de urmaș sau alocații sociale de stat.Categorii:Societate

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Inca o reusita a Guvernarii Filip, care face tot ceea ce promite, fata de cei din opozitie ce stiu doar sa ne spele urechile cu cuvinte dulci

    Apreciază

  2. de acest numar de pensionari nici nu sa gindit Maia cu Nastase venind in parlament si repede sa isi imparta orfetii si fotoliile de presedinti ai fractiei.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.