Vama a încasat peste 1,8 miliarde de lei, în martie

Veniturile colectate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna martie a anului curent, au crescut cu 146,9 mil. lei (+9%) față de perioada similară a anului trecut, însumând 1 mlrd 846 mil. lei. Numărul declarațiilor vamale perfectate în această perioadă se cifrează la 51.661.

Foto: customs.gov.md

Totodată, în primele trei luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 4 mlrd 594 mil. lei, depășind cu 208,7 mil. de lei încasările pentru aceeași perioadă din anul precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 799 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto uzate, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 415 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 6.692.113 de lei.

În luna martie, fluxul unităților de transport a constituit 357.072 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 71.057 și respectiv, 55.893 de traversări.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.