Gaburici către Transgaz: Este foarte important ca până la finele anului curent conducta de gaz să fie operațională

În cadrul vizitei de lucru a ministrului Economiei și Infrastructurii la București, acesta s-a întâlnit cu conducerea Transgaz. Chiril Gaburici și reprezentanții Transgaz au discutat despre demararea lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău.

mei.gov.md

„Apreciez ritmul accelerat în care au început lucrările. Este foarte important ca până la finele anului curent conducta de gaz să fie operațională. Ca urmare a incertitudinilor privind viitorul tranzitului de gaze spre Balcani pe teritoriul Ucrainei și a Republicii Moldova, asigurarea unei rute alternative de livrare gaze naturale este indispensabilă pentru noi”, a menționat Chiril Gaburici.

În cadrul întrevederii, ministrul a mai adăugat: „De asemenea, scopul Guvernului de la Chișinău, prin construcția conductei, este să creeze condiții de competitivitate în sector, astfel încât să putem asigura cetățenilor prețuri mai mici la gaz, iar agenților economici posibilitatea de a se dezvolta”.

Începând cu decembrie 2018, noul operator de sistem de transport gaze desfășoară activități legate de procedurile de achiziții publice pentru lucrările de construcție a conductei Ungheni-Chișinău. Până în prezent au fost semnate două contracte, iar altele sunt în proces de desfășurare și evaluare.Categorii:Economie

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. pina la urma cred ca ne vom dezgaibara de asa santajuri a rusilor cu gazele..

    Apreciază

  2. Asta ne va ajuta mult , ca sa scapam de influenta, propaganda dar si de santajul celor de la Kremlin!!! Cu doamne ajuta

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.