Năstase: PSRM trebuie să demonstreze acum că sunt pentru deoligarhizarea țării

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, co-președintele blocului politic ACUM, consideră că Partidul Socialiștilor trebuie să demonstreze că pledează pentru deoligarhizarea Republicii Moldova și ar putea să facă acest lucru prin susținerea pachetului de legi pe care l-a înaintat blocul ACUM. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Andrei Năstase. Foto: telegraph.md

„Noi le propunem să treacă peste frică, să nu se teamă nici de procuror, nici de Centrul Național Anticorupție, să treacă peste toate acestea și să susțină acest pachet de legi. Ei pot să îl îmbunătățească, să-l completeze”, spune Năstase.

De asemenea, deputatul spune că i se pare suspect faptul că socialiștii nu oferă niciun răspuns față de pachetul de deoligarhizare a statului propus de blocul ACUM. Totodată, Andrei Năstase spune că dacă din partea altor deputați vor parveni asemenea proiecte, deputații blocului ACUM ar putea să le susțină. Liderul PPDA spune că pot fi discutate și alte candidaturi la funcțiile de președinte al Parlamentului și șef al Guvernului, decât cele propuse anterior de blocul ACUM.

Liderul PPDA spune că pentru blocul ACUM funcțiile nu constituie scopul principal, dar sunt mijloace pentru a-și îndeplini promisiunile făcute electoratului.

„Pentru a implementa aceste legi, noi suntem gata să ne asumăm guvernarea. Noi am vorbit și despre un guvern minoritar”, a declarat politicianul.

Luni, 1 aprilie, deputații din blocul politic ACUM au anunțat că nu vor participa la consultările anunțate de către șeful statului pentru data de 2 aprilie. În schimb, invită, în aceeași zi „deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic la discuții constructive în vederea îmbunătățirii, adoptării și implementării pachetului anti-oligarhic propus de către ACUM”.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. Bre Nastase, demonstreaza tu ca nu esti pentru bani, nu esti pentru aducerea nasului de peste hotare si ca impreuna cu el nu ai facut atac raider asupra Air Moldova! Cind vei demonstra, atunci vom vorbi!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.