PDM a respins invitația ACUM la dialog: „Tentative de șantaj și corupere a deputaților”

Partidul Democrat (PDM) a respins invitaţia blocului ACUM la dialog, planificată pentru marţi, calificând această iniţiativă drept „tentativă de şantaj şi corupere a deputaţilor”.

Potrivit Infotag, despre aceasta a comunicat pe reţelele sociale purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, menţionând că „prin acest gest, PAS şi Platforma DA (fracţiunile care formează blocul ACUM – „I.”) vor încerca de fapt să-şi acopere o nouă decizie de a refuza dialogul, de a bloca în continuare țara”.

Democratul a menţionat că “cele două partide fac în acest fel încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate și urmează să-și asume răspunderea în fața cetățenilor pentru acest gest iresponsabil, care va arunca țara într-o criză socială profundă, cu efect negativ direct asupra moldovenilor”.

„Am luat act de modul în care cei din fostul bloc ACUM, actualmente PAS și PPDA, și-au anunțat tentativa de a face o acțiune de șantaj și corupere a deputaților din alte fracțiuni, prin invitarea la discuții separate, deși erau deja planificate la Președinție discuții oficiale în formatul conducerilor partidelor parlamentare. Înțelegem că această inițiativă (de a avea suporturi separate, individuale ale deputaților) este văzută drept o practică normală pentru blocul ACUM și toți cei care îi susțin și cu siguranță vom ține cont de astfel de abordări în construcția deciziilor noastre viitoare”, a menţionat Gamurari.

El a subliniat că PDM „își înșeală în mod grav electoratul”.

„Mai întâi au desființat blocul ACUM, sub care au fost votați de către cetățeni, iar acum, în loc să lucreze pentru salarii și pensii mai bune, așa cum au promis, ei declanșează războaie politice, acțiuni de șantaj în Parlament și încearcă să destabilizeze țara”, a spus democratul.

Gamurari a menţionat că „niciun deputat din fracțiunea PDM nu va da curs acestei tentative mascate de corupție politică și șantaj, exercitate de PAS și PPDA”.

De asemenea, PDM „denunță acțiunea lor și atrage atenția opiniei publice și diplomaților acreditați la Chișinău asupra acestui curs negativ spre care PAS și PPDA deturnează dialogul politic”.

„Din păcate, declarația PAS-PPDA nu este o glumă de 1 aprilie, este o gafă politică reală”, a conchis democratul.

După cum a informat anterior INFOTAG, blocul ACUM a invitat pentru marți la discuţii doar pe acei deputați care sunt pregătiți să lupte împreună „pentru eliberarea țării de oligarhi” și sunt gata să voteze pentru pachetul de legi antioligarhice, propus de bloc.Categorii:Economie

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Dupa ce tampenii fac, ar fi si evident ca democratii ce vin cu intiative si fapte nu doresc sa participe la prosteala lui Nastase si Maia.

    Apreciază

  2. Cei din ACUM is penibili și chiar nu se merită de mai colaborat cu ei ….

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.