Șoferi de taxi și transport public transportau oameni în stare de ebrietate

Mai mulți conducători de taxi și transport public conștient urcă la volan în stare de ebrietate dar și narcotică, punând viața în pericol la zeci de oameni. Timp de o lună inspectorii de patrulare au desfășurat operațiunea „Autobuzul” care are scopul de a depista încălcările șoferilor care transportă călători, dar și de a preveni accidentele rutiere care ar putea curma viața pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

fb.com / Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Doar într-o singură oră, într-un singur filtru la Nordul țării, inspectorii de patrulare au depistat doi șoferi de rută în stare de ebrietate, în timp ce transportau călători. Supuși testului alcoolscopic, unul din ei avea 0,31 ml/l, iar celălat 0,38 mg/l alcool în aerul expirat. Menționăm că ambii șoferi sunt angajații aceleiași firme de transport.

Inspectoratul Național de Patrulare permanent întreprinde măsuri de prevenire a incidentelor în trafic cu umări grave, iar pentru a călători în siguranță și a sensibiliza șoferii care sunt responsabili de deplasarea călătorilor la destinație, INP mizează pe suportul și implicarea fiecărui cetățean.

Astfel, în cazurile când observați că șoferul are un comportament dubios, agresiv, deviază de la traictoria de deplasare, sau este tulburat:

  • Solicitați să oprească transportul ca să puteți coborâ;
  • Apelați 112 pentru a putea interveni organele competente;
  • Sesizați operatorii firmei;
  • Nu tolerați, interveniți! Astfel puteți preveni situații tragice și salva vieți omenești.

Implicarea fiecăruia dintre noi ne ajută să avem o societate mereu în siguranță, iar acțiunile de azi previn incidentele de mâine.

În primele trei luni ale anului curent s-au produs 34 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, soldate cu 4 persoane decedate și 45 traumatizare.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.