13 salvatori au primit diplome de paramedici

13 salvatori din cadrul Detașamentului Căutare Salvare nr. 1 au primit astăzi diplome de absolvire a cursului de paramedici desfăşurat pentru promovarea angajaţilor în cadrul Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare din Republica Moldova.

dse.md

Angajaţii IGSU au absolvit cursul de paramedici după ce au fost instruiţi de formatori pe parcursul a şase săptămâni. Examenul de calificare a fost susţinut de salvatori în faţa unei comisii formată din responsabili IGSU, dar şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Pregătirea iniţială a noilor specialişti în domeniul primului ajutor calificat a avut loc la detașament, iar formatorii i-au pregătit pentru ca aceştia să suplinească rândurile paramedicilor SMURD din R. Moldova.

Salvatorii au învăţat cum să acorde ajutor în caz de stop cardiac, fracturi, arsuri, intoxicaţii, politraumatisme, hipo şi hiper glicemie, căderi de la înălţime, dar şi electrocutare.

Potrivit IGSU, Republica Moldova are, în prezent, 119 paramedici SMURD, care intervin pentru acordarea primului ajutor calificat în nordul şi sudul ţării. De la lansarea Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare în ţara noastră, peste 14 mii de oameni au beneficiat de prim ajutor în situaţii de risc.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.