Consultant al procurorului, deferit justiției pentru trafic de influență

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui consultant al procurorului din cadrul Procuraturii raionului Soroca.

Foto: glsa.ro

Potrivit materialelor cauzei penale, în luna septembrie a anului 2017, învinuitul, susţinând că are influenţă asupra procurorului ce conducea urmărirea penală pe cauza penală în cadrul căreia o persoană bănuită a fost reţinută în temeiul art. 165 – art. 167 Cod de procedură penală, a primit de la soţia bănuitului bunuri materiale în valoare de 300 dolari SUA pentru sine, precum şi mijloace băneşti în sumă de 1000 dolari SUA pentru a le transmite procurorului. În schimbul acestora,învinuitul urma să convingă procurorul să nu depună un demers în instanţa de judecată privind aplicarea măsurii de arest preventiv.

În continuarea acțiunilor ilegale, începând cu mijlocul lunii septembrie a anului 2018, învinuitul a mai pretins de la aceeași persoană mijloace băneşti în sumă de 3500 de euro pentru a-i transmite procurorului şi judecătorului care examinează cauza penală, cu scopul de a se aplica o pedeapsă penală mai blândă pentru infracțiunea săvârșită.

Tot el, în perioada lunilor octombrie-noiembrie ale anului 2018, susţinând că are influenţă asupra procurorului care reprezenta învinuirea în cauza penală în care erau vizați doi locuitori ai raionului Soroca de săvârșirea infracțiunii de violență în familie, a pretins, a acceptat şi a primit, personal, de la unul din făptuitorii pe caz, în două tranșe, bani ce nu i se cuvin în sumă totală de 30 mii lei. În schimbul acestora, urma să influențeze procurorul, ca să solicite în instanţa de judecată aplicarea în privinţa inculpaților a unor pedepse mai blânde pentru infracțiunea săvârșită.

Învinuitul şi-a recunoscut vina în săvârșirea infracţiunilor încriminate şi la moment se află în stare de libertate.

La demersul Procuraturii Anticorupție, învinuitul a fost suspendat din funcția deținută.

Pentru fapta săvârșită, prevăzută de art. 326 alin. (1) Cod penal, învinuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.