Fruntaș ACUM: Vom vota un pachet de „deoligarhizare” propus de orice jucător politic

Deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea spune că formațiunea este gata să voteze în Parlament un asemenea pachet de „deoligarhizare” ca cel propus de bloc care va parvenit de la orice alt jucător politic. Parlamentarul s-a referit la pachetul de proiecte de legi pe care blocul ACUM l-a înregistrat în legislativ și care se referă la declararea statului drept capturat, demiterea șefilor mai multor instituții de stat, transmite IPN.

Vladimir Bolea. Foto: trb.ro

În ceea ce privește propunerea lui Andrei Năstase la funcția de președinte al Parlamentului și a Maiei Sandu în funcția de premier, Vladimir Bolea susține că socialiștii trebuie să demonstreze blocului ACUM și întregii țări că sunt un partid care luptă împotriva oligarhiei și să susțină aceste candidaturi. Potrivi lui, astfel socialiștii vor fi mai credibili.

Referindu-se la invitația lansată recent privind inițierea discuțiilor pe acest pachet de proiecte, deputatul este de acord că mesajul blocului ar fi trebuit să fie mai concret și să menționeze că se adresează mai mult socialiștilor.

Expertul în politici publice Ștefan Gligor este de părere că blocul ACUM trebuie să schimbe formatul propunerilor pe care le face. În opinia lui, felul în care blocul ACUM își înaintează inițiativele și invită deputații la discuții nu lasă șanse ca pachetul de proiecte pe care l-a înregistrat în Parlament să devină realitate.

Ștefan Gligor susține că blocul ACUM ar fi trebuit să cheme concret la discuții fracțiunea PSRM din Parlament, dar nu să formuleze o invitație „vagă”, cu mesaj abstract. „Trebuie puse accentele corect pentru că altfel toate acestea vor crea o impresie și un context greșit”, a menționat activistul civic în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21.

În opina lui, în condițiile în care PSRM a obținut mai puține mandate decât ar fi putut avea în baza sistemului electoral proporțional și în condițiile în care este pe „marginea prăpastiei politice”, această situație schimbă perspectivele. „Aici ar fi trebuit să fie pusă în discuție corect din punct de vedere politic și împreună cu socialiștii blocul ACUM să schimbe sistemul mixt de vot, să numească o nouă componență a Comisiei Electorale Centrale și să numească data alegerilor anticipate”, afirmă expertul.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.