ACUM: Socialiștii au venit cu inițiative care să divizeze societatea

Liderii Blocului politic ACUM menționează că socialiștii au venit cu inițiative care să divizeze societatea și „prin aceasta răspunsul lor a fost foarte clar”. Potrivit președintei PAS, Maia Sandu, singura soluție, pornind de la realitățile politice, este să se voteze în Parlament „pachetul de dezoligarhizare” a statului, după care ACUM oferă soluția unui guvern minoritar, transmite IPN.

„Se pare că lupta împotriva corupției, dezoligarhizarea statului, lupta cu clanul mafiot condus de Plahotniuc, nu sunt priorități pentru PSRM. Aceștia nu sunt sinceri nici cu propriii alegători atunci când le promit politici sociale, pentru că, în condiția în care țara este controlată de o gașcă de hoți, promisiunile nu pot fi realizate”, a declarat Maia Sandu.

Deputata a adăugat că, în condițiile capturării statului de drept, a instituțiilor, Republica Moldova rămâne izolată la nivel internațional și nu va putea beneficia de surse de finanțare din afară, care ar putea să sprijine inițiativele sociale pentru cetățeni.

Potrivit președintelui PPPDA, Andrei Năstase, Blocul ACUM solicită în regim de urgență reluarea ședinței Parlamentului, întreruptă – potrivit lui, în mod ilegal – de către decanul de vârstă în Parlament, care este socialist. Potrivit deputatului, partidele care au acces în Parlament trebuie să declare deschis care sunt opțiunile lor și dacă au constituit sau nu o majoritate, „pentru că nu se mai pot acoperi cu declarații populiste”.

Andrei Năstase susține că, spre regret, PSRM, care are cele mai multe mandate în Parlament, a ales o altă agendă decât cea anunțată în campania electorală.

„A ales agenda PDM, și anume agenda lui Plahotniuc, iar cel mai grav este că această agenda face să mențină Moldova în continuare în starea ei de captivitate, în stare de zonă gri a corupției, sărăciei, contrabandei”, a remarcat deputatul.

În altă ordine de idei, deputații ACUM au spus că au un Program de guvernare care se bazează pe programul electoral al blocului ACUM.

Blocul ACUM a lansat luni, 8 martie, o invitație către PSRM la discuții centrate pe „pachetul de dezoligarhizare” a statului, începând cu ora 11.00. Cu jumătate de oră mai devreme, PSRM a organizat un briefing de presă, în care a propus-o pe Zinaida Grecianîi la funcția de președinte al Parlamentului și a lansat un șir de inițiative pentru inițierea negocierilor de formare a unei majorități parlamentare. PSRM le-a propus celor de la Blocul ACUM să examineze propunerile și să se expună, iar miercuri PSRM va veni cu noi declarații privind pașii de mai departe.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.