PSRM a invitat oficial ACUM la discuții despre viitoarea guvernare

Partidul Socialiștilor invită pentru joi, 11 aprilie, Blocul Politic ACUM, în sala 508 a anexei Parlamentului, de la ora 11.00, „pentru a discuta formarea majorității parlamentare, constituirea coaliției de guvernare și învestirea unui nou guvern funcțional pentru Republica Moldova și cetățenii săi”. Anunțul l-a făcut secretarul pentru ideologie al formațiunii, Ion Ceban, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

La consultări din partea PSRM au fost delegați Zinaida Greceanîi, lidera formațiunii, Vlad Batrîncea, secretarul executiv, şi Ion Ceban.

„Această invitație are un caracter oficial și, în cel mai scurt timp, va fi înregistrată la secretariatul Parlamentului și nemijlocit la sediile partidelor PAS și PPDA”, a comunicat Ceban.

Secretarul pentru ideologie a amintit că, marți, PSRM a făcut publică poziția Comitetului Executiv Politic și a fracțiunii parlamentare cu privire la elemente de bază pentru inițierea dialogului. „Partidul Socialiștilor este cel mai mare partid, cu cel mai mare număr de votanți. Anume din acest considerent abordarea noastră este și a fost una pragmatică, echilibrată și cât se poate de corectă”, a declarat Ion Ceban.

Cât privește pachetul de legi propus de ACUM, Ion Ceban a spus că pe unele PSRM ar putea să le susțină. Dar nu vede cum ar putea PSRM să voteze, de exemplu, Legea Magnitsky (act care prevede aplicarea restricțiilor pentru cei vinovați pentru acte de corupție, dar și confiscarea proprietăților dobândite prin fraude sau spălătorie de bani etc. – n.r.). „Am făcut o invitație la dialog și în cadrul acestui dialog urmează să determinăm care sunt punctele de compromis. Sau nu”, a declarat Ion Ceban.

Pentru vineri, 12 aprilie, PSRM a anunțat convocarea Consiliului Republican al formațiunii.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. PSRM si ACUM urmeaza strategia data de Kremlin! isi fac de cap, provoaca alegeri astfel continuand perioada de instabilitate in tara… sa stea Moldova pe loc, asta a fost mereu scopul Moscovei!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.