Ucraina intenționează să majoreze livrările de energie electrică în R. Moldova

Ucraina intenționează să majoreze cu 7,2% livrările de energie electrică în R. Moldova în 2019, comparativ cu anul precedent, de la 955 milioane până la 1 miliard 024 milioane kW/h. Aceasta este prognoza actualizată a energiei electrice din sistemul energetic unificat al Ucrainei, publicată de Ministerul Energiei și Industriei Miniere din țara vecină, scrie infomarket.md.

Foto: radioiasi.ro

Potrivit sursei citate, se estimează că furnizarea de energie electrică din Ucraina de la „insula energetică CET Burshtyn” în direcția Ungariei, Slovaciei și României în acest an va scădea cu 5,9% până la 3 miliarde 577 milioane kW/h. Conform previziunilor, exportul de energie electrică ucraineană către Polonia va rămâne la nivelul anului trecut și va ajunge la 1,41 miliarde kW/h. În 2019, energia electrică ucraineană nu va fi exportată în Belarus și Rusia. În general, Ucraina în 2019 va reduce exporturile de energie electrică cu 2,5%, comparativ cu datele pentru 2018 – pana la 6 miliarde 011 milioane kW/h.

Agenția InfoMarket a raportat mai devreme că în 2018 Ucraina a furnizat R. Moldova 955 milioane 779 mii kW/h de energie electrică, comparativ cu 1 mlrd 133 milioane 901 mii kW/h cu un an mai devreme. Adică, în termeni cantitativi, livrările au scăzut, comparativ cu 2017, cu 15,7%. În același timp, în termeni monetari, R. Moldova a importat în 2018 energie electrică din Ucraina în sumă de 53 milioane 144 mii dolari, ceea ce reprezintă cu 1,9% mai puțin decât cifra din 2017. În ceea ce privește importul de electricitate din Ucraina în 2018, R. Moldova s-a clasat pe locul trei cu o cotă de 16,01%.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.