Băsescu: Numai unirea poate scoate R. Moldova din zona gri

Unirea cu România este singura cale de integrare europeană a Republicii Moldova. Este convingerea fostului preşedinte de la Cotroceni, Traian Băsescu. Liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP) a venit duminică, 14 aprilie, la Chişinău să prezinte platforma electorală a formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Băsescu consideră că doar prin reîntregirea spaţiului românesc, moldovenii pot trăi prosper şi sigur.

Traian Băsescu. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

„Numai unirea poate scoate Republica Moldova din zona gri, o poate duce în Uniunea Europeană, unde măcar ai perspectiva prosperităţii şi o poate aşeza în zona de securitate, în NATO”, a declarat Traian Băsescu.

La iniţiativa deputatului român Eugen Tomac, 27 martie a devenit sărbătoare oficială în România. El spune că va depune eforturi ca această zi să fie oficializată şi la Chişinău.

„După 1 decembrie şi 24 ianuarie, iată o nouă zi este cuprinsă în calendarul evenimentelor noastre naţionale şi trebuie mai departe să facem ca această zi să devină sărbătoare naţională şi aici în Republica Moldova”, a precizat Eugen Tomac, candidat al Partidului Mişcarea Populară.

Platforma PMP pentru europarlamentare este susţinută de Partidul Unităţii Naţionale (PUN) de la Chişinău.

„Uniunea Europeană are nevoie ca procesele de integrare să fie mai profunde şi mai accelerate, astfel încât Statele Unite ale Europei să treacă de la idee la proiect aplicabil”, a spus preşedintele PUN, Anatol Şalaru.

În România alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 26 august. Lista Partidului Mişcarea Populară este deschisă de către fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, urmat de Eugen Tomac, Ioana Constantin, Emil Paşcan şi Simona Vlădica.

trm.mdCategorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.