Vlad Filat, lovitură după lovitură

Solicitarea avocaţilor fostului premier Vlad Filat, care au ridicat excepţia de neconstituţionalitate a mai multor prevederi din Codul de Procedură Penală, a fost respinsă astăzi, 16 aprilie, de către Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, transmite IPN.

Vlad Filat. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Solicitarea avocaţilor fostului premier, Vlad Filat, care au ridicat excepţia de neconstituţionalitate a mai multor prevederi din Codul de Procedură Penală, a fost respinsă astăzi, 16 aprilie, de către Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, transmite IPN.

Avocatul Victor Munteanu a declarat pentru presă că vor fi examinate argumentele prezentate de către instanţă şi decizia va fi atacată la Curtea de Apel Chişinău. Apărarea în continuare consideră că unele prevederi ale Codului de Procedură Penală ridică semne de întrebare, care trebuie decise de Curtea Constituţionale.

Victor Munteanu a mai spus urmează să se verifice dacă Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, este instanţa competentă să examineze această cauză, în condiţiile în care acuzarea a invocat că nu a fost posibilă stabilirea locului comiterii pretinsei infracţiunii.

În cel de-al doilea dosar, Vlad Filat este cercetat pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Fostul premier pledează nevinovat. Vlad Filat a fost reţinut în octombrie 2015, fiind condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. În prezent îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.