În R. Moldova doar 54% din populație este conectată la rețeaua de apă

În R. Moldova puţin peste jumatate din populaţie este conectată la reţeaua de apă potabilă. În zonele rurale, unde se află mai mult de patru cincimi din populaţie, numai 36 la sută din gospodării primesc apă de calitate la robinet.

Foto: someseanul.ro

Datorită Proiectului Elveţiei de Apă şi Sanitaţie în R. Moldova, oamenii din tot mai multe localităţi se bucură de alimentarea cu apă potabilă. Până acum mai bine de un deceniu, oamenii din Cărpineni nu aveau acces la apă potabilă. Grație proiectului finanţat de statul elveţian, cei mai mulţi dintre ei beneficiază acum de apă bună, 24 de ore din 24, notează TVR Moldova.

O situaţie similară era şi la Cioreşti sau Vulcăneşti. Oamenii foloseau apa din fântâni, care nu respecta, întotdeauna, standardele de calitate pentru consumul uman.

41 de sisteme de alimentare cu apă livrează, acum, apă de calitate celor peste 67 de mii de locuitori din mediul rural, iar 64 de instituţii de învăţământ dispun de toalete curate şi confortabile.

Lucrările au fost finanţate prin Proiectul Elveţiei de Apă şi Sanitaţie în Moldova, în parteneriat cu ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, cu susţinerea Swiss Cooperation în Moldova şi Austrian Development Agency.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.