Experți naționali și oficiali străini au discuta despre relația NATO cu R. Moldova

Organizaţia Nord-Atlantică a avut un rol important în menţinerea unui climat stabil de securitate la nivel european. A reuşit să adune împreună statele europene şi să le ofere toate premizele pentru a coopera. Asta spun experţi naţionali, oficiali şi diplomaţi, care s-au reunit la Chişinău pentru a discuta despre evoluţiile actuale şi relaţia NATO cu Republica Moldova, rolul aliantei la nivel global şi regional, realizările, oportunităţile şi perspectivele sale.

Foto: publika.md

Institutul pentru Politici şi Reforme Europene, în cooperare cu Centrul de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova, şi-au propus să evidenţieze beneficiile cooperării cu NATO, să promoveze acest parteneriat şi valorile euro-atlantice în rândul cetăţenilor tarii.

În 2017, ca răspuns la o solicitare a guvernului Republicii Moldova, NATO a deschis un Birou de legătură la Chişinău, care urmează modelul oficiilor asemănătoare din Georgia, Ucraina, Uzbekistan sau Rusia.

În prezent, 29 de ţări din Europa şi America de Nord fac parte din NATO şi 41 de state sunt partenere ale Alianţei Nord-Atlantice.

În luna aprilie s-au împlinit 70 de ani de la semnarea Tratatului Nord-Atlantic din 1949. NATO promovează valorile democratice şi încurajează cooperarea în probleme de apărare şi securitate pentru prevenirea conflictelor.Categorii:Politică

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.