În ce condiții PSRM ar putea accepta o coaliție cu PDM sau cu ACUM

Mihai Ghimpu, președintele de onoare al Partidului Liberal, consideră că Partidul Socialiștilor va accepta o alianță cu Partidul Democrat sau cu blocul ACUM, dacă acestea din urmă îi vor accepta unele puncte-cheie din programul său partinic, care este unul pro-rus. Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Mihai Ghimpu. Foto: fb.com / Mihai Ghimpu

„Acum are loc a doua campanie electorală. Liderii de partide care știu că nu vor face alianță unii cu alții își mențin alegătorii”, spune Mihai Ghimpu. Totodată, liberalul spune că între PDM și PSRM există o posibilitate de a se crea o coaliție „în cază că o acceptă Moscova”. Aceasta ar avea loc, lidera PSRM Zinaida Greceanîi va fi aleasă președinte de Parlament și astfel s-ar „elibera” funcția de premier pentru PDM.

Întrebat cum poate să fie redusă puterea pe care o deține PDM la ora actuală, Mihai Ghimpu spune că acest lucru ar putea fi făcut printr-o alianță a cel puțin una dintre fracțiunile care au obținut mai multe voturi în Parlament cu Partidul Democrat. Astfel, potrivit lui, „s-ar împărți puterea”. El admite în acest sens posibilitatea coaliției formată din PSRM – PDM – ACUM, „care ar micșora de trei ori puterea PDM”

În opinia lui Mihai Ghimpu, PDM își dorește alegeri anticipate. Nu în zadar data alegerilor parlamentare a fost numită 24 febuarie. Potrivit lui, acest lucru a fost făcut pentru ca să poată fi organizate eventuale alegeri anticipate odată că alegerile locale: „Iar dacă vor avea loc anticipatele, PDM va rupe voturi și de la blocul ACUM, și de la PSRM”.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. nici nu vreau sa aud de curvele de la ACUM mai ceva ca Rosca

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.