Dodon: Probabilitatea alegerilor anticipate este foarte mare

Probabilitatea alegerilor anticipate este foarte mare, dar există şanse ca totuşi în următoarele luni cele trei partide ce au luat un scor mare în scrutinul din 24 februarie: PSRM, PDM şi Blocul ACUM să ajungă la un consens pe marginea creării unei coaliţii. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”. El susţine că socialiştii vor accepta o coaliţie doar dacă condiţiile înaintate de ei vor fi acceptate de oponenţi, deşi este convins că democraţii nu vor accepta anularea mai multor legi adoptate anterior, relatează trm.md.

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

„Cred că probabilitatea alegerilor anticipate este foarte-foarte mare, dar şanse mai sunt. Prima şedinţă a Parlamentului a fost pe 21 martie. Dacă să vorbim despre termeni, trei luni ar expira pe 21 iunie. Cu cât mai aproape va fi termenul de data dizolvării, cred şi sper că discuţiile vor fi mai constructive. Cred că, cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare al Parlamentului, cu atât discuţiile vor fi mai constructive, cel puţin sper”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, preşedintele s-a referit şi la propunerile Blocului ACUM privind funcţiile de speaker şi premier.

„Se încearcă mimarea unor negocieri. Pentru a începe discuţia asupra pachetelor de legi trebuie să alegem guvernarea. Andrei Năstase nu va fi speaker al Parlamentului şi să nu viseze, poate va fi prim-ministru dacă se va înţelege cu Maia Sandu, dacă nu, se va merge la alegeri anticipate”, a menţionat Igor Dodon.

Totodată, şeful statului a spus că nu e corectă abordarea ca celor de la ACUM să le revină toată puterea. Amintim că după şedinţa Consiliul republican al PSRM, Igor Dodon a menţionat că formaţiunea insistă în continuare ca funcţia de preşedinte al Parlamentului să-i revină Zinaidei Grecianîi, dar şi pe preluarea a patru domenii cheie.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.