Topul automobilelor importate în R. Moldova

Cele mai multe automobile importate anul trecut în Republica Moldova sunt de marca Toyota, Dacia şi Volkswagen. Preferinţele moldovenilor au suferit schimbări în comparaţie cu acum zece ani, când în Top 3 mărci de automobile importate în ţară era alcătuit de Mercedes, Volkswagen şi Renault.

Foto: antena3.ro

Potrivit datelor Agenţiei Servii Publice, anul trecut în Moldova au fost aduse 34,7 mii de mijloace de transport, 27 de mii fiind autoturisme. Numărul de autoturisme este mai mare cu peste nouă mii comparativ cu anul 2010.

Într-un răspuns pentru IPN, Agenţia Servicii Publice precizează că, la fel ca şi acum zece ani, cele mai multe automobile sunt aduse din Germania. Şi dacă în 2010 pe locul doi şi trei erau Olanda şi Italia, anul trecut au fost Elveţia şi Franţa.

Cele mai multe unităţi de transport importate anul trecut au o vechime de exploatare cuprinsă între şase şi zece ani – peste 19 mii de automobile. Cât ţine de tipul de combustibil, cele mai multe sunt cu motoare pe diesel. Şi dacă acum opt-nouă ani, nu era importat niciun automobil de tip hibrid, anul trecut au fost peste 3400. Primul automobil electric a fost importat în anul 2013. Numărul a crescut constant în următorii ani, iar în 2018 au fost importate 46 de automobile electrice.

În top zece mărci ale automobilelor importate în 2018 se mai regăsesc şi Mercedes, Renault, Ford, Skoda, Nissan, Opel şi Hyundai. Pe lângă autoturisme, moldovenii au mai importat şi camioane, autobuze, motociclete şi autospeciale.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.