Unirea R. Moldova cu România: Băsescu despre „unirea prin cetățenie”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a ​explicat sensul sloganului de campanie al Partidului Mişcarea Populară (PMP) – „Uniţi în Europa”. El a declarat, la lansarea candidaţilor PMP pentru alegerile europene, că principala sa misiune, dacă va obţine un mandat în Parlamentul European, va fi unirea României cu Republica Moldova, aceasta fiind prioritatea sa ca politician după aderarea României la UE şi NATO.

Traian Băsescu. Foto: libertatea.ro

Fostul preşedinte a arătat că şi Bruxelles-ul ar putea susţine unirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului prin acordarea de fonduri europene către Chişinău prin Acordul de asociere la UE, potrivit Radio Europa Liberă.

Liderul PMP a făcut apel la PSD, aflat la guvernare la Bucureşti, să deblocheze activitatea Agenţiei naţionale pentru cetăţenie, în sensul acoperirii restanţelor faţă de solicitărilor românilor din Republica Moldova.

Până acum, a arătat Băsescu, au obţinut cetăţenia română un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova, din 3,5 milioane. Dacă mai obţin încă un milion cetăţenie română, se poate spune că „facem unire prin cetăţenie”, a mai precizat fostul preşedinte al României.

PMP, partidul înfiinţat de Traian Băsescu la finalul celor două mandate prezidenţiale, este creditat în sondajele de opinie cu 4,7% din voturi, sub pragul de 5%, de accedere în Parlamentul European.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.