Atenționare privind utilizarea dronelor în R. Moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a emis o atenționare privind utilizarea aparatelor de zbor pilotate de la distanță (dronelor) și a accentuat că nerespectarea regulilor de exploatare a acestora poate avea urmări grave.

Foto: doctoresweb.es

În ultimii ani, AAC a sesizat mai multe încălcări privind utilizarea dronelor, fiind efectuate zboruri în zona zborurilor curselor aeriene comerciale, deasupra mulțimilor de oameni, obiectivelor de infrastructură, bunurilor materiale. Potrivit instituției, în asemenea cazuri este pusă în pericol siguranța zborurilor și securitatea aeronautică, securitatea națională, dreptul la protecția vieții și a sănătății cetățenilor.

În aceste condiții, AAC a accentuat că utilizarea dronelor trebuie să asigure un nivel de siguranță echivalent cu cel al operațiunilor aeriene cu echipaj uman. Potrivit Codului aerian al Republicii Moldova, în vigoare din 23 martie 2019, zborul aeronavelor cu pilot poate avea loc doar cu permisiunea AAC. De asemenea, utilizarea spațiului aerian al țării în scop de aerofotografiere și filmare se efectuează cu permisiunea AAC și avizele obligatorii ale Ministerului Apărării și Serviciului de Informații și Securitate.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.