Vânzările pe piața comunicațiilor electronice din R. Moldova s-au redus

Volumul vânzărilor pe piața serviciilor de comunicații electronice din Republica Moldova a scăzut în 2018 cu 2,8 la sută, comparativ cu anul 2017, potrivit raportului anual publicat pe site-ul Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI).

Foto: mei.gov.md

Companiile prestatoare de servicii de telefonie mobilă și fixă, Internet mobil și fix, de televiziune prin cablu, precum și alte servicii electronice, au avut anul trecut vânzări totale în valoare de 6 mld. 439,8 mil. lei, potrivit Raportului privind evoluția pieței comunicațiilor electronice în anul 2018,

Cu excepția Internetului (fix și mobil), celelalte tipuri de servicii electronice au înregistrat mai puține venituri în 2018 față de anul precedent. Astfel, vânzările pe piața serviciilor de telefonie fixă au scăzut cu 19,9% și au constituit 556,8 mil. lei, cele de pe piața serviciilor de telefonie mobilă s-au diminuat cu 5,6% și au alcătuit 3 mld. 150,4 mil. lei, iar cele de pe piața serviciilor de transmisie și retransmisie a programelor audiovizuale s-au micșorat cu 5,1% și au totalizat 248,7 mil. lei.

Totodată, veniturile realizate din vânzarea serviciilor de Internet mobil și Internet fix, dar și cele provenite din alte activități realizate pe această piață au crescut. Astfel, vânzările pe piața serviciilor de Internet mobil în bandă largă au crescut cu 16,5% și au alcătuit 1 mld. 58,5 mil. lei, cele de pe piața serviciilor de Internet fix s-au majorat cu 6,6% și au însumat 1 mld. 289,5 mil. lei, iar veniturile din alte activități s-au mărit cu 8% și au totalizat 859,9 mil. lei.

Serviciile de acces la Internet mobil și Internet fix rămân cele mai solicitate, conform raportului. Numărul celor ce au accesat Internetul mobil a crescut considerabil în anul 2018, cu 21,3% și au alcătuit 2 mil. 948,1 mii, iar numărul utilizatorilor care au accesat Internetul fix a crescut cu 6,6% și au însumat 623,1 mii.

Anual, pînă la dat de 30 aprilie, ANRCETI elaborează și publică raportul privind evoluția pieței de comunicații electronice în anul precedent.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.