Cetățenii RM au trimis acasă $102 milioane, în martie. Tot mai puțini bani vin din Rusia

Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în Rusia trimit tot mai puţini bani acasă. Potrivit datelor Băncii Centrale de la Chişinău, transferurile din Rusia au scăzut cu aproape 8%, în timp ce transferurile din Israel înregistrează o creştere record. Cei mai mulţi bani în R. Moldova sunt transferaţi în euro.

Foto: thebubble.com

În luna martie, cetatenii moldoveni care muncesc peste hotare au trimis acasă aproximativ 102 milioane dolari, mai puţin cu aproape 7 la sută, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Conform provenienţei geografice a transferurilor, UE are o pondere de 46 la sută, CSI, aproximativ 22%, iar din statele din afara spaţiului CSI şi european, valoarea transferurilor depăşeşte 32 la sută.

În luna martie, basarabenii care muncesc în Rusia, au trimis acasă puţin peste 21 de milioane de dolari, mai puţin cu aproape 8 la sută, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018. În acelaşi timp, transferurile din Israel au fost de aproximativ 20 de milioane de dolari, Ţara Sfântă fiind urmată în top de Italia, Germania şi SUA.

Sub şapte milioane de dolari au fost trimişi acasă din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Franţa şi Irlanda.

Cetăţenii R. Moldova trimit acasă cei mai mulţi bani în euro şi dolari, în timp ce cota transferurilor în ruble ruseşti reprezintă doar 4 la sută.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.