Căpușe în parcuri și zone împădurite. Recomandările medicilor epidemiologi

Odată cu încălzirea vremii, în parcuri şi în zonele împădurite au apărut şi căpuşele. Fie că mergeţi la o plimbare sau picnic, puteţi oricând să vă întoarceţi acasă cu o asemenea insectă agăţată de piele. Acestea sunt periculoase prin faptul că pot provoca maladii grave la om, relatează Radio Moldova.

Căpuşele îşi ating perioada de vârf în timpul primăverii şi în lunile de vară. Acestea nu sar şi nu zboară, dar se ataşează de corpul oamenilor. În timpul muşcăturii, căpuşa secretă salivă care conţine substanţe biologice anestezice, de aceea muşcătura este nedureroasă şi poate rămâne neobservată. După alimentarea cu sânge, căpuşa poate creşte până la dimensiunea unui bob de mazăre.

Oamenii spun că ştiu ce să facă dacă sunt muşcaţi de căpuşe: „Am luat penseta şi am tras brusc, dar din păcate ceva s-a rupt şi m-am speriat”. „Am auzit că trebuie să ungi şi aceste ies singure”, spun oamenii.

Medicul epidemiolog din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Victoria Slivinschi, spune că, pentru a preveni agăţarea căpuşelor este necesar a evita mediile în care ele vieţuiesc şi a folosi îmbrăcăminte de culori deschise cu mâneci lungi.

Medicul epidemiolog menţionează că adresarea precoce la medic, este primordială, deoarece căpuşele sunt purtătoare ale unor boli periculoase.

Căpuşele fac parte din aceeaşi clasă de insecte cu scorpionii şi păienjenii, clasa arahnidelor şi se hrănesc pe seama organismului parazitat timp de câteva zile, daca nu sunt îndepărtate.Categorii:Actualitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.