Conducerea Moldovei a transmis condoleanțe în legătura cu accidentul aviatic din Rusia

Președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip au transmis mesaje de condoleanțe după accidentul aviatic care s-a produs duminică seara, 5 mai, în aeroportul Șeremetievo din Moscova. Potrivit presei ruse, în urma tragediei, și-au pierdut viața peste 40 de oameni, transmite IPN.

„Cu profundă tristețe am primit vestea despre catastrofa aviatică din Șeremetievo, soldată cu pierderi de vieți omenești. În numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, îmi exprim toată compasiunea și solidaritatea președintelui rus și întregului popor rus, alături de care suntem în aceste clipe de grea încercare”, a scris șeful statului într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Sunt șocat de tragicul accident aviatic din Șeremetievo, care a cauzat pierderi de vieți omenești. Suntem îndurerați alături de familiile victimelor și de întregul popor al Rusiei”, menționează premierul Pavel Filip într-un mesaj publicat pe Twitter.

Presa rusă scrie că avionul s-a întors din drum din cauza unor probleme tehnice și a luat foc după ce s-a izbit de pistă. 41 de oameni, printre care și copii, au murit. Avionul, de tip Sukhoi Superjet-100, cuprins de flăcări se îndrepta spre orașul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei. Autoritățile din regiune au anunțat trei zile de doliu în urma tragediei.Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.