Acte falsificate, depistate în timpul verificării la frontiera moldo-română

Trei permise de conducere, care ar fi eliberate de autoritățile naționale, au fost identificate cu semne vizibile de falsificare în timpul controlului de frontieră. Incidentele s-au înregistrat pe parcursul zilei de ieri, 7 mai a.c., de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Leușeni.

border.gov.md

Pentru autorizarea ieșirii din țară la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes C 220 cu plăcuțele de înmatriculare belgiene. În setul de documente prezentate de către conducătorul auto se afla și permisul de conducere, asupra căruia s-a depistat lipsa elementelor de protecție. Astfel că, polițistul de frontieră a intervenit conform analizei de risc, aplicând controlul suplimentar atât șoferului cât și pasagerului aflat în automobil.

Ca urmare, pasagerul – locuitor al satului Pepeni, raionul Sîngerei, a scos din încălțăminte un alt permis de conducere moldovenesc vizibil falsificat, emis pe numele unei alte persoane.

Audiați, tinerii au comunicat că nu cunosc despre falsul actelor, afirmând că aveau intenția de a le utiliza pe teritoriul Belgiei.

Al treilea document neveridic a fost identificat în punctul de trecere Leușeni, cercetat penal riscă a fi tot un conațional, în vârstă de 33 de ani. Permisul de conducere a fost observat în învelitoarea pașaportului oferit pentru legitimare. Interogat, bărbatul a comunicat că și la perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute contra sumei de 500 de euro, acum un an. Nu l-a folosit niciodată, susține acesta, pentru că intuia că este fals datorită indicilor neclari.

În consecință, actele au fost transmise către laborator pentru efectuarea analizei tehnico-juridice. Moldovenii și-au continuat călătoria nu înainte de a semna procesele verbale în care sunt vizați pentru faptele comise. Cercetările continuă până la elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.