Fost fruntaș PLDM: PDM se află deja în campanie electorală

Fostul vicepreședinte al PLDM, jurnalistul Ion Terguță, consideră că Partidul Democrat, ca și strategie, se află deja în campanie electorală. Potrivit lui, pentru PDM ar fi un scenariu ideal ca alegerile parlamentare anticipate și cele locale să se desfășoare în aceeași zi. Declarația a fost făcută în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Ion Terguță

„Este repetarea scenariului din 24 februarie, când lumea n-a înțeles ce votează și acum va apare un alt factor, mult mai puternic decât în alegerile parlamentare – alegerile primarilor. Și acești 700 de primari controlați de PDM nu vor lucra doar pentru ei personal, dar și pentru Partidul Democrat”, este de părere politicianul.

Ștefan Gligor, expert în politici publice, spune că PDM se gândește la securizarea activelor și la controlul politic. În opinia lui, dacă scenariul unei coaliții neformale dintre PSRM și PDM ar fi fost viabil, deja era să se întâmple. Ștefan Gligor consideră că Partidul Socialiștilor nu are încotro și va fi nevoit să înceapă adevărate discuții cu blocul ACUM.

Vlad Kulminski, directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, spune că negocierile dintre blocul ACUM și PSRM sunt epuizate. „Eu nu mai cred în scenariul în care ei vor ajunge la un numitor comun”, susține Vlad Kulminski.

În opinia lui, blocul ACUM are o strategie de negociere foarte inteligentă, dar tactica este greșită. „Ceea ce ei ar fi putut să facă împreună este să schimbe sistemul electoral pentru că în cazul menținerii sistemului actual, șansele blocului ACUM și șansele socialiștilor, în cadrul alegerilor anticipate sunt mici”, menționează directorul executiv al IIS.Categorii:Politică

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. PDM indeopste in ultima perioada sunt foarte linistiti

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.