Ambasadorul României speră că la Chișinău se va înțelege că șansa către prosperitate este spre vest

Ambasadorul României, Daniel Ioniţă, speră că R. Moldova va înţelege pe deplin care îi este soarta şi care îi este viitorul, şi că şansa cetăţenilor R. Moldova către prosperitate şi către un viitor sigur va fi doar dacă va rămâne orientată spre vest. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Foto: Eugen Horoiu / epochtimes-romania.com

Ambasadorul Românie în Republica Moldova spune că nu va fi un parcurs simplu, către Uniunea Europeană. „A fost o perioadă când Republica Moldova era considerată ca un partener privilegiat, ca un campion al Parteneriatului Estic şi au fost perioade şi mai puţin faste care au caracterizat şi chiar în momentul de faţă caracterizează relaţia pe care R. Moldova o are cu Uniunea Europeană. Eu sunt un optimist şi îndrăznesc să sper că R. Moldova va înţelege pe deplin care este soarta şi care este viitorul său şi va înţelege pe deplin că şansa cetăţenilor R. Moldova către prosperitate şi către un viitor sigur este doar dacă R. Moldova nu doar va rămâne orientată spre vest, dar şi dacă îşi va asuma cu o energie sporită parcursul său european. Nu va fi un parcurs simplu, nu asta promite România, promite însă că la capătul drumului beneficiile cu siguranţă vor depăşi nu numai aşteptările, dar şi greutăţile pe care le întâmpini pe acest parcurs.

Daniel Ioniţa a mai declarat că din punct de vedere istoric, cultural şi din punct de vedere al valorilor şi principiilor, nu există un dubiu în a afirma că Republica Moldova este un stat profund european. „Nu se pune problem unei apartenenţe istorice, vorbim despre o racordare ireversibilă, sper eu, a R. Moldova la un sistem de principii şi valori care ar trebui să caracterizeze pe deplin acest areal.”

R. Moldova este situată într-o poziţie privilegiată în Parteneriatul Estic şi trebuie să folosească formula unei crize care trebuie transformată într-o oportunitate, a mai spus Ioniță.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.