Iohannis: România a devenit centrul dezbaterii privind viitorul UE

Președintele României, Klaus Iohannis, a lăudat summitul de la Sibiu, în discursul oficial de încheiere. El a spus că România a devenit centrul dezbaterii privind viitorul UE. Șeful statului a adăugat că discuțiile dintre liderii UE au întărit convingerea că „putem scrie împreună viitorul UE”. Președintele a subliniat că este nevoie de o comunicare mai bună și mai intensă cu cetățenii Europei.

Klaus Iohannis. Foto: cugetliber.ro

„România, țară care exercită președinția Consilului UE și ca stat membru profund atașat consolidării UE, a devenit astăzi centrul dezbaterii privind viitorul UE. Europa a venit în România. Este, istoric vorbind, prima reuniune a CE pe care România a avut șansa să o găzduiască. Discuțiile de astăzi ne-a întărit convingerile că putem scrie împreună viitorul UE”, a declsrat Klaus Iohannis.

„Am reușit sa avem un summit al unității, al determinării noastre de a avansa proiectul UE, ca proiect fără precedent de democrație, de stabilitate și pace. Un proiect atât spre interior, cât și spre exterior, spre vecini. Mă bucur că dinspre Eomânia pornește un mesaj pozitiv, unitar, de a consolida UE pe baza unui sistem clar de principii și valori”, a adăugat președintele României.

„Unitatea și coeziunea acțiunii noastre ne-au transformat în ceea ce suntem astăzi ca uniune: un model de dezvoltare, de prosperitate, de coeziunea. Am adoptat o declarație politică, Declarația de la Sibiu, care sper să rămână un reper important în istoria UE. În spiritul celor convenite în urma cu doi ani, la Roma, cel mai important mesaj al Declarației este confirmarea voinței noastre de a continua împreună proiectul european”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannisa precizat că „transmitem astfel un mesaj de voință politică, de acțiune unitară cu ocazia zilei de 9 mai, ziua Europei. Vă felicit! Sper ca acest mesaj pozitiv să ajungă la cât mai mulți europeni, cu convingerea că UE lucrează pentru ei”.

„Trebuie să asigurăm instrumentele necesare pentru a modela viitorul unei Uniuni mai eficiente. Ne dorim o agendă strategică care să reflecte o acțiune ambițioasă. Noua strategie trebuie să se concentreze pe consolidarea creșterii, pe creșterea securității. Ne dorim o comunicare mai bună, mai transperantă, mai intensă cu cetățenii europeni”, a subliniat președintele României.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:,

1 răspuns

  1. Cam prea devreme si mult prea optimist sa nu zic naiv.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.