Deputații cer explicații referitor la scumpirea bruscă a cartofilor

Un grup de deputaţi ai blocului ACUM cer explicaţii de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului referitor la scumpirea bruscă a cartofilor.

Foto: argumentul.info

Potrivit Infotag, deputatul Alexandru Slusari a plasat pe pagina sa de Facebook copia scrisorii adresate şi altor structuri de stat, inclusiv Consiliului Concurenţei.

El a amintit că cartoful este unul dintre produsele alimentare de primă necesitate mai ales pentru persoanele cu venituri mici, de exemplu, pensionarii, subliniind că „pensiile au fost indexate cu 5%, iar prețurile la cartofi au crescut cu 120%”.

„Recent, pe piețele de comerț cu amănuntul s-a atestat majorarea sincronizată, bruscă și substanțială a prețurilor la cartofi (de la 7-8 până la 16-17 lei per kg). Totodată, prețurile la cartofi în țara noastră actualmente sunt mai mari cu aproximativ 60% comparativ cu Ucraina”, a menţionat Slusari.

Potrivit lui, în urma analizei preliminare a situației, deputaţii au ajuns la concluzia că „există suspiciuni rezonabile că problema deficitului și scumpirii producției respective a apărut în rezultatul importului în cantități mari în anii precedenți, renunțării, ulterioare, a mai multor agricultori autohtoni la cultivarea cartofului și, în final, a unor înțelegeri obscure dintre un grup restrâns de importatori, care au majorat abuziv prețurile.

„Cineva, sub acoperirea puterii, încearcă să obțină supraprofituri din contul celor mai săraci oameni”, susţine deputatul.

Documentul a mai fost semnat de deputaţii Maria Ciobanu, Chiril Moţpan şi Radu Marian.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. Din cauza voastra se scumpesc cartofii! Comerciantii profita de criza politica si pun preturi cum le trece prin cap!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.