Cutremur în partidul lui Usatîi

Dumitru Ciubaşenco pleacă din funcţia de vicepreşedinte al „Partidului Nostru” (PN), dar rămâne membru de partid. Despre aceasta el a anunţat la un post de televiziune, menţionând că motivul demisiei este „eşecul formaţiunii la alegerile parlamentare din februarie 2019”.

Dmitri Ciubașenco. Foto: basarabia.md

Potrivit Infotag, Ciubaşenco a spus că se face responsabil de desfăşurarea campaniei electorale şi de rezultatele acesteia.

„PN nu a reuşit să treacă pragul electorul pentru a ajunge în Parlament, precum şi nu a reuşit să învingă în nicio circumscripţie uninominală. La două luni după alegeri, liderul PN, Renato Usatîi, care de aproape trei ani se află în străinătate, deoarece în Moldova pe numele lui sunt pornite mai multe cauze penale, a oferit o explicaţie pentru cele întâmplate”, a spus Ciubaşenco.

El a citat cuvintele președintelui PN precum că „mulți cetățeni au văzut în PN anume pe Usatîi”.

„Usatîi a încercat să transmită o parte din atribuţii și responsabilităţi pe seama altor activiști. Dar încercarea de a găsi noi lideri naționali a eșuat. La secția de votare de la Frankfurt, oamenii se apropiau de Usatîi și spuneau că „dacă ați fi acasă, am fi votat pentru dvs.”, a explicat el.

Ciubaşenco este de acord cu liderul PN și consideră că „atâta timp cât Usatîi se va afla departe de Moldova, ratingurile partidului nu vor creşte, iar alți lideri din formaţiune nu vor putea să-l înlocuiască pe primă persoană”.

Dumitru Ciubaşenco a fost candidat la funcția de președinte din partea PN la alegerile din 2016. La alegerile din februarie 2019 el a fost candidat în circumscripția electorală uninominală nr. 28 din Chișinău. La alegeri, PN a obţinut 2,95% din voturi.Categorii:Politică

Etichete:,

1 răspuns

  1. Asa vorbeste de parca a fost % de succes, mare clown si asta

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.