Rata criminalității din Mexic pare de neoprit

Autorităţile mexicane au descoperit 337 de cadavre îngropate în morminte clandestine începând cu data de 1 decembrie, când preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a preluat funcţia, a declarat marţi un oficial mexican, relatează Reuters.

Lopez Obrador s-a angajat să reducă violenţele care afectează Mexicul, dar până acum rata criminalităţii din acest an este pe cale să depăşească recordul din 2018.

Ministrul adjunct de Interne, Alejandro Encinas, a declarat într-o conferinţă de presă comună cu Lopez Obrador, că 337 de cadavre au fost găsite în 222 de morminte, în principal în statele Veracruz, Sonora, Sinaloa, Guerrero şi Colima.

Aceste statele au fost printre cele mai afectate de crime şi dispariţii din partea grupărilor de crimă organizată în ultimii ani.

Encinas, care deţine portofoliul pentru drepturile omului în cadrul Ministerului de Interne, a declarat că aceasta este prima numărătoare oficială a noului guvern privind cadavrele descoperite în morminte clandestine.

Lista furnizată de Encinas nu pare să includă 38 de cadavre pe care oficialii le-au găsit până în prezent în săpăturile recente şi în curs de desfăşurare în jurul zonei metropolitane a celui de-al doilea oraş ca mărime din Mexic, Guadalajara.

Mai mult de 200.000 de persoane au fost ucise şi zeci de mii au dispărut de la sfârşitul anului 2006, când guvernul mexican le-a cerut forţelor armate să ajute la combaterea cartelurilor de droguri.

MediafaxCategorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.