Ministrul iranian al Apărării: Vom învinge alianța dintre SUA şi Israel. Pentagonul a trimis bombardiere nucleare B 52 în Orientul Mijlociu

Iranul va învinge alianţa americano-israeliană, a declarat miercuri ministrul iranian al Apărării, Amir Hatami, pe fondul tensiunilor cu Statele Unite, relatează agenţia IRNA, citată de Reuters.

„Vom învinge frontul americano-sionist. Iranul are cel mai înalt grad de pregătire militară defensivă, pentru a contracara orice tip de ameninţare sau solicitări excesive”, a declarat Amir Hatami.

Statele Unite au mobilizat forţe militare suplimentare în Orientul Mijlociu, inclusiv un portavion, bombardiere B-52 şi sisteme de rachete Patriot, într-o demonstraţie de forţă faţă de ceea ce oficialii americani consideră a fi ameninţări iraniene la adresa trupelor şi obiectivelor americane din regiune.

Un alt oficial de la Teheran a declarat miercuri pentru Reuters că Iranul este pregătit pentru toate scenariile cu Statele Unite, de la „confruntare la diplomaţie”, apreciind însă că Washingtonul nu îşi permite un alt război în Orientul Mijlociu.

Statele Unite au plasat în stare de alertă trupele şi au decis retragerea personalului neesenţial din Irak.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat marţi că Israelul este alături de Statele Unite în contracararea Iranului. „Suntem uniţi în dorinţa de oprire a agresiunilor iraniene. Israelul şi toate ţările din regiune, precum şi toate ţările care vor pace trebuie să se alăture Statelor Unite în contracararea agresiunilor iraniene”, a susţinut Netanyahu.

Mediafax

Reclame


Categorii:Externe

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.