Țara în care R. Moldova și-a majorat exporturile de 26 de mii de ori

Cu o cotă de 540 de mii de dolari, doar în primele trei luni ale anului curent, R. Moldova și-a majorat exporturile în Brazilia de aproape 26 de mii de ori, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: adevarul.ro

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, citat de Radio Chișinău, acestea au constat în special în „articole de transport sau de ambalare din materiale plastice”.

Totuși, în pofida acestei creșteri spectaculoase, Brazilia nu este nici pe departe printre principalele piețe de desfacere ale mărfurilor moldovenești.

Printre țările care au influențat cel mai mult creșterea exporturilor a fost Turcia, care a ajuns în top 3 ca și destinație a mărfurilor moldovenești. Republica Moldova a exportat în Turcia în special semințe de floarea soarelui.

La capitolul importuri, cea mai mare creștere este înregistrată de Turkmenistan – de peste două mii de ori. Totuși, la fel ca în cazul Braziliei, reieșind din baza de comparație mică, volumul schimburilor comerciale rămâne destul de mic.

În primele trei luni ale lui 2019, Republica Moldova a exportat mărfuri în valoare de 733 de milioane de dolari SUA, cu 8 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, mai arată datele Biroului Național de Statistică.

Importurile de mărfuri s-au cifrat în această perioadă la 1 miliard 365 de milioane de dolari SUA, cu 3 procente mai mult față de anul trecut. 48 la sută din mărfurile importate provin din UE, iar 27 la sută – din țările CSI.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.