Detalii despre recuperarea „miliardului furat”, din prima sursă

Două miliarde 285 de milioane de lei au fost recuperaţi din dosarul „Frauda Bancară”. Informaţia a fost prezentată ieri de guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Octavian Armașu, relatează Radio Moldova.

Octavian Armașu

„Din cele două miliarde două sute optzeci şi cinci milioane lei o parte a fost recuperată prin rambursarea creditelor la cele trei bănci, altă parte prin lichidarea activelor, dar au fost şi circa 850 de milioane de lei recuperate de la persoanele care au fost condamnate pentru frauda bancară. BNM a primit mai multe solicitări din partea unor deputaţi să prezinte raportul Kroll2. Sunt surprins puţin de aceste solicitări, deoarece Banca de nenumărate ori a fost preluat de procuratură în martie 2018”, a specificat guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Octavian Armaşu.

Amintim că în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială şi Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldoveneşti. Ulterior, cele 3 bănci au fost lichidate, iar în ianuarie 2015 a contractat o anchetă financiară din partea companiei americane de audit şi investigaţii financiare Kroll. Ancheta în dosarul „Frauda Bancară” continuă.Categorii:Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.