R. Moldova va prelua bunele practici în turism din Georgia

R. Moldova va prelua bunele practici în turism din Georgia – asupra acestui fapt au convenit în cadrul unei întrevederi de lucru ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și ministrul Economiei și Dezvoltării Durabile al Georgiei, Natela Turnava, care a preluat mandatul începând cu aprilie curent.

Natela Turnava și Chiril Gaburici. Foto: mei.gov.md

Chiril Gaburici i-a urat omologului său mult succes în noua funcție și un mandat cu proiecte durabile. De asemenea, în cadrul întâlnirii de lucru, oficialii au subliniat importanța dezvoltării cooperării moldo-georgiene în domeniul comercial-economic și investițional, în sfera energetică, precum și importanța schimbului de experiență și bune practici privind integrarea în Uniunea Europeană.

„Este important ca Moldova și Georgia să aibă și în continuare o bună cooperare și schimb de experiență privind integrarea în Uniunea Europeană. Îmi doresc ca Georgia, care la moment se situează pe locul 20 privind relațiile comerciale cu Moldova, să aibă o pondere mai mare în economia țării. De asemenea, este important să preluăm bunele practici în turism, dezvoltarea acestui sector reprezentând o prioritate pentru R. Moldova”, a declarat Gaburici.

Totodată, Chiril Gaburici a menționat despre disponibilitatea R. Moldova de a organiza la Chișinău cea de-a doua Reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene privind comerțul și cooperarea economică în toamna acestui an. Ministrul Economiei și Dezvoltării Durabile al Georgiei, Natela Turnava, a declarat că susține ideea de organizare a celei de-a doua Reuniuni, precum și a unui forum de afaceri.

Întrevederea a avut loc în contextul vizitei delegației R. Moldova în Ucraina, la cea de-a II-a Reuniune Ministerială în domeniul comerțului. La reuniune au participat reprezentanții de nivel înalt ai țărilor Parteneriatului Estic, și anume Georgia, Ucraina și R. Moldova, sub auspiciile Comisarului Uniunii Europene pentru Comerț, Cecilia Malmström.Categorii:Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.