Maia Sandu: Guvernul Filip va lăsa o moștenire dificilă

Guvernul Filip, care mai este în funcţie, va lăsa o moştenire foarte dificilă pentru cei care vor veni. Declaraţia a fost făcută de președinta PAS şi co-preşedinta Blocului ACUM, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Maia Sandu este de părere că dacă vor fi organizate alegeri anticipate, după ce va fi votat proiectul de dezoligarhizare, propus de Blocul ACUM, acestea se vor petrece „în condiţii, nu ideale, dar mult mai bune din perspectiva alegerilor libere şi corecte. Pentru că vor fi instituţii importante în stat care nu vor mai fi subordonate regimului. Noi am propus schimbarea componenţei membrilor Comisiei Electorale Centrale, care are un rol major în organizarea alegerilor libere şi corecte”.

O altă variantă pe care o propune lidera PAS este acceptarea unui guvern minoritar ACUM, „aşa cum l-am propus noi în primă instanţă, care ar permite continuarea acestui proces de curăţare a instituţiilor statului, dar care evident, probabil e mai greu de negociat. Pentru că un guvern minoritar înseamnă un guvern pentru care ACUM îşi asumă toată responsabilitatea pentru toate sectoarele”.

Totodată, co-preşedinta Blocului ACUM susţine că formaţiunea politică pe care o reprezintă este cea mai potrivită la guvernare şi cea mai credibilă în exterior. „Noi suntem cei mai credibili atunci când e vorba de restabilirea relaţiilor cu partenerii străini şi în special de obţinerea resurselor financiare. Noi suntem oameni credibili în Occident şi respectiv am putea să facem acest lucru foarte repede”, a menţionat Maia Sandu.

Politiciana mai precizează că Blocul ACUM este gata să-şi asume dezastrul pe care îl lasă actualul guvern. „Acest guvern care mai este în funcţie va lăsa o moştenire foarte dificilă pentru cei care vor veni. Şi dintre toţi, noi am fost singurii care am venit şi am zis că uite: Noi suntem gata să ne asumăm aceste responsabilităţi. Nu i-am auzit pe socialişti să vină şi să zică: Vrem noi să venim şi să ne asumăm responsabilitatea pentru guvern. Ei zic că vor să-şi asume funcţia de preşedinte al Parlamentului”.

„E mai uşor să vii şi să spui că vrei funcţia de preşedinte al Parlamentului, pentru că de acolo nu trebuie să plăteşti salarii, nu trebuie să faci toate celelalte cheltuieli. Nu sunt responsabilităţi imediate pe care oamenii le simt în fiecare zi. De exemplu, ei nu au venit să spună că-i interesează Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale ”, a mai adăugat Maia Sandu.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.