Dodon a depus o sesizare la Curtea Constituțională

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi în cadrul unui briefing că a depus o sesizare la Curtea Constituțională pentru a afla termenul-limită de dizolvare a actualului legislativ, în caz că nu va fi creată o majoritate parlamentară.

Potrivit sursei citate, el a solicitat înaltului for să se expună de când trebuie calculate cele trei luni – din ziua validării alegerilor parlamentare sau din ziua ședinței de constituire a legislativului.

„Cel mai probabil mai sunt două săptămâni, dacă în acest termen nu va fi creată o majoritate parlamentară, eu voi fi nevoit să dizolv parlamentul, iar deputații aleși trebuie să îşi asume consecințele”, a opinat Dodon.

Şeful statului a adăugat că cetățenii așteaptă ca deputații să se apuce de lucru şi să numească un guvern şi a cerut aleșilor poporului să vină în cel mai scurt timp cu o decizie: crearea unei majorități sau alegeri anticipate.

Alegerile parlamentare au avut loc la 24 februarie, în legislativ ajungând patru partide: PSRM, PDM, blocul „ACUM” şi partidul ŞOR. Până în prezent, formațiunile politice nu au reuşit să creeze o majoritate parlamentară.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.