Garanția la care râvnește Dodon pentru a nu fi suspendat din nou

Funcția de președinte al Parlamentului ar fi o garanție pentru socialiști pentru că președintele R. Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat de cinci ori în ultimii doi ani jumătate. Atunci când sunt încercări de a destitui șeful statului, rămâne să exercite funcția de șef al statului președintele Parlamentului.

Igor Dodon. Foto: epa.eu

Explicația a fost oferită de Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, transmite IPN.

„Speakerul Parlamentului este aproape imposibil de a fi scos din funcție. În ultimii zece ani de guvernare pro-europeană o dată a fost scos speakerul, în 2013, mai mult nu a fost”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon spune că a făcut tot posibilul în calitatea sa de președinte al Republicii Moldova pentru ca să existe o majoritate parlamentară. De asemenea, șeful statului consideră că responsabil de alegeri anticipate, dacă acestea vor avea loc, va fi blocul ACUM. Totuși, președintele menționează că până când nu există o altă decizie a Consiliului republican al PSRM, mai există o șansă.

Întrebat dacă PSRM este gata să facă o coaliție cu Partidul Democrat, președintele a menționat că ultima în decizie a Consiliului republican se spune clar că fie se formează o majoritate cu ACUM, fie se merge la alegeri anticipate.

„Să presupunem că democrații ar fi gata să accepte ceea ce am înaintat pentru coaliție de la ACUM. Socialiștii ar fi puși în situația să decidă ce fac. Nu știu, nu pot să vă spun la această etapă. Pot să vă spun că socialiștii, la această etapă, nu examinează o coaliție cu PDM”, a declarat șeful statului.

În opinia lui, cea mai importantă perioadă va fi 3-7 iunie când va fi emisă hotărârea Curții Constituționale legată de posibilitatea de a fi dizolvat Parlamentul. „Ultima săptămână va fi săptămâna când va fi luată decizia finală, dacă se creează sau nu o guvernare”, notează Igor Dodon.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.